شرایط معافیت تحصیلی خارج از کشور کاملا تابع قوانین و مقررات کشور مورد نظر بوده و در حال حاضر قوانین و مقررات کشور های مختلف در حوزه معافیت تحصیلی خارج از کشور با یکدیگر تفاوت دارند و به هیچ وجه یکسان نمی باشند. در رابطه با شرطهای معافیت تحصیلی خارج از کشور قصد داریم اطلاعاتی را به متقاضیان مهاجرت تحصیلی ارائه نماییم.
این شرایط معافیت تحصیلی در ایران و دیگر کشورها کاملا تفاوت داشته و در هر کشور قوانین و مقررات خاصی برای معافیت تحصیلی خارج از کشور وضع شده است. معافیت تحصیلی خارج از کشور در ایران تنها برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری فراهم شده است و دارندگان مدرک دیپلم نمی توانند برای دریافت معافیت تحصیلی خارج از کشور اقدام نمایند.
به عبارت دیگر می توان گفت یکی از اصلی ترین و مهم ترین شرط برای گرفتن این نوع از معافیت تحصیلی، در اختیار داشتن مدرک کارشناسی ارشد و همچنین مدرک دکتری می باشد.
از دیگر شرایط می توان به عدم برخورداری از غیبت سربازی اشاره کرد که توسط سازمان وظیفه مورد بررسی قرار می گیرد. پس از آن که فرد متقاضی تحصیل در خارج از کشور توانست نامه پذیرش در یکی از دانشگاه های خارجی را دریافت نماید، لازم است تا مراحل قانونی اخذ معافیت تحصیلی خارج از کشور طی شود که در ادامه آن ها را شرح خواهیم داد.
مراحل قانونی اخذ معافیت تحصیلی خارج از کشور
مهم ترین شرایط معافیت تحصیلی خارج از کشور را برای متقاضیان آن بیان نمودیم و حال قصد داریم مراحل قانونی اخذ معافیت تحصیلی خارج از کشور را شرح دهیم که عبارتند از:
- ثبت نامه در سامانه نشا
- ارائه نامه پذیرش و مدارک لازم به سازمان امور دانشجویان
- تایید و صدور نامه درخواست معافیت تحصیلی توسط سازمان امور دانشجویان
- مراجعه حضوری به سازمان نظام وظیفه و دریافت معافیت تحصیلی
- آپلود نمودن برگه معافیت تحصیلی در سامانه نشا
این مراحل قانونی باید یک به یک توسط فرد متقاضی انجام شده و در هر مرحله مدارک لازم برای ارائه به سازمان امور دانشجویان و سازمان نظام وظیفه ارائه گردد.
معمولا مدت اعتبار گواهی معافیت تحصیلی خارج از کشور به اندازه طول دوره تحصیلی به اضافه یکسال میباشد و به مدت یکسال نیز فرد دارای گواهی زمان دارد تا برای تعیین تکلیف نظام وظیفه خود به کشور بازگردد.