جهت اخذ پذیرش از دانشگاههای ترکیه در تحصیلات تکمیلی نیاز به شرکت در آزمون سراسری نیست. هر یک از دانشگاهها بهطور جداگانه شرایطی متفاوت اعلام مینمایند.دانشگاههای ترکیه عموماً دو بار در سال اقدام به جذب دانشجو در مقاطع کارشناسی و دکتری میکنند.
طول دوره کارشناسی ارشد حداقل دو سال است. تعداد واحدهای لازم برای گذراندن کارشناسی ارشد عموماً بین 20 تا 30 واحد است که باید در نیمی از طول مدت تحصیل گذرانده شوند و بقیه دوره به گذراندن پایاننامه اختصاص دارد .
مدارک و مراحل مورد نیاز در تحصیلات تکمیلی دانشگاههای ترکیه
متقاضی برای باید برای درخواست تحصیلات تکمیلی دانشگاههای ترکیه ، از یک دوره کارشناسی 4 ساله فارغالتحصیل شود. معمولاً دانشگاهها برای پذیرش دانشجو در مقطع ارشد مدارکی که شامل نمرات دانشگاه در مقطع کارشناسی، مدارک زبان (ترکی، انگلیسی)، امتیاز مصاحبه و درنهایت نتیجه آزمون آلس (َ AlES) است.
نمرات دوره کارشناسی
نمرات بالای دوره کارشناسی در بیشتر دانشگاههای دولتی ترکیه برای داوطلب دارای امتیاز است.
مدارک زبان
قبولی در آزمونهای زبان و اخذ مدرک آن بسته به زبان تدریس دانشگاه الزامی است .برخی دانشگاههای ترکیه به زبان انگلیسی و برخی دیگر به زبان ترکی تدریس می شوند . و البته دانشگاههای دوزبانه نیز وجود دارند. معمولاً ارائه مدرک تافل و آیلتس و یا قبولی در آزمونهای زبان انگلیسی کشور ترکیه برای رشتههایی که به زبان انگلیسی تدریس میشوند الزامی است. همچنین قبولی در آزمون تومر برای ادامه تحصیل به زبان ترکی استانبولی الزامی است.
آزمون آلس
از دیگر موارد اساسی، شرکت در آزمون ALES و اخذ امتیاز تعیینشده از آن است . نتیجه آزمون آلس برای رشتههایی که دارای پایاننامه هستند الزامی است. در غیر این صورت تنها نمرات دوره کارشناسی ملاک ارزشیابی میشود.
- آزمون آلس (AlES) یک آزمون سراسری محسوب میشود که شامل 200 سؤال در دو بخش زبانشناسی 1 و 2 و ریاضیات 1 و 2 است و که هرکدام شامل 50 سؤال است.
- این آزمون دو بار در سال و در ماههای مارس و نوامبر برگزار میشود. نمره قبولی در این آزمون معمولاً از 55 شروع میشود و نمره آن تا سه سال اعتباردارد.
- متقاضیان بر اساس رشته دانشگاهی که انتخاب میکنند، به سؤالات پاسخ میدهند به این معنی که متقاضیان رشتههای مهندسی، معماری و علوم باید از بخش ریاضیات آن نمره بیشتری کسب کنند و متقاضیان رشتههای علوم انسانی که شامل ادبیات، حقوق، زبان، تاریخ، جغرافیا میشود باید بخش زبان ترکی و متقاضیان رشتههای گروه پزشکی و پیراپزشکی میانگینی از هر دو گروه سؤالات امتیاز کسب کنند.
– در اکثر دانشگاهها ارائه توصیهنامه از اساتید دوره کارشناسی الزامی و امتیازآور خواهدبود .
-مصاحبه از دیگر مراحل پذیرش در مقطع ارشد است که در این مرحله صلاحیتهای داوطلب موردسنجش و ارزیابی قرار میگیرد. این ارزیابی بیشتر توسط اعضای -هیئتعلمی دانشگاه صورت میگیرد. ادامه تحصیل در دوره دکتری منوط به داشتن رزومه علمی قوی تری نسبت به کارشناسی ارشد می باشد .
داوطلبان گرامی ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاههای کشور ترکیه میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر یا اخذ پذیرش از این دانشگاهها با کارشناسان و مشاوران باتجربه در موسسه یونیکجا تماس حاصل فرمایید.
با سلامنیاز به مشاوره دوره تحصیل در مقطع کارشناسی رشته های فنی دارم .