آمریکا و کانادا
1. زیر 18 سال
سیستم آموزشی زیر 18 سال در دو کشور آمریکا و کانادا خیلی مشابه یکدیگر است.
(Pre-Kindergarten: (ages 3-5
(Kindergarten: (ages 5-6
(Elementary School: (ages 7-11
(Middle School: (ages 12-14)
(High School: (ages 15-18)
در کل به Elementary School ، Primary School و به بعد از آن تا سن 18 سالکی Secondary School نیز گفته میشود.
در بعضی ایالتهای آمریکا و کانادا ممکن است سنین مدارس متفاوت باشد، برای مثال در ایالت کبک کانادا بعد از Elementary School از سن 12 تا 17 را High School نامیده و برای فارعالتحصیلی باید به کالج بروند. در واقع از سن 17 به بعد به کالج رفته که تا 3 سال هم میتواند ادامه داشته باشد.
2. بعد از 18 سال
سیستم آموزشی بعد از 18 سال هم در دو کشور آمریکا و کانادا تقریباً یکسان بوده و فقط در برخی نقاط این کشورها خصوصاً برخی ایالت های کانادا ممکن است کمی تغییر کند.
در واقع بعد از فارغ التحصیلی از دبیرستان و اخذ مدرک سال 12، دانشجو وارد مقطع کارشناسی (Bachelor’s Degree) و سپس کارشناسی ارشد (Master’s Degree) و در نهایت دکترا و فوق دکترا (PHD & Post-Doc) خواهد شد. در این دو کشور به دوره لیسانس، Undergraduate و به دوره های بعد از لیسانس، Graduate گفته می شود.
شاید بزرگترین تفاوت بین دوره های دانشگاهی کشورهای آمریکا و کانادا در اخذ پذیرش و داشتن یکسری مدارک خاص برای گرفتن پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاه های این دو کشور دانست.
• برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی دانشگاههای کشور آمریکا دانشجو نیاز به مدرک SAT دارد. امتحان SAT یا همان Scholastic Assessment Test امتحانی است شامل 2 بخش 800 نمره ای زیر بوده و رنج نمره آن از 400 تا 1600 می باشد.
Writing & Critical Reading
Mathematics
این، موارد امتحانی SAT General است. نوع دیگری از این امتحان، SAT Subjects بوده که شامل مواد امتحانی ریاضی مرحله 2، زیست شناسی، فیزیک یا شیمی می باشد. معمولاً حداقل نمره قابل قبول و قابل رقابت نمره 1220 است.
• برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقاطع بالاتر کشور آمریکا دانشجو نیاز به مدرک GRE دارد. امتحان GRE یا همان Graduate Record Examinations امتحانی است شامل 3 بخش زیر:
Verbal Reasoning
Quantitative Reasoning
Analytical Writing
دو بخش اول هر کدام 170 نمره و مجموعاً 340 نمره و بخش سوم شامل 6 نمره است. معمولاً نمره قابل قبول و قابل رقابت حداقل 300 از دو بخش اول و نمره 3 از بخش سوم می باشد.
برای پذیرش لیسانس از دانشگاه های کشور کانادا نیازی به داشتن مدرک SAT نیست. اما برای برخی رشته ها در برخی دانشگاه ها در مقطع Master و PHD نیاز به مدرک GRE می باشد.
• در مقاطع Master و PHD دانشگاه های هر دو کشور آمریکا و کانادا برای رشته های مدیریت و مرتبط نیاز به مدرک GMAT یا GRE می باشد. مدرک GMAT یا Graduate Management Admission Test مدرکی است که مرتبط با پذیرش در رشته های مدیریتی بوده و رنج نمره آن از 200 الی 800 می باشد.
• پس از اینکه متقاضی از دانشگاه پذیرش می گیرد، دانشگاه نامه اصلی پذیرش را برای او فرستاده که تمام اطلاعات متقاضی، رشته و دانشگاه در آن آمده است، در نتیجه متقاضی میتواند توسط این نامه امور مربوط به ویزا را انجام دهد. به این نامه در آمریکا I-20 و در کانادا (LOA (Letter of Acceptance گفته می شود.
با سلام
ایا با وجود قانون بن ویزای تحصیلی برای ایرانیان صادر میشود؟؟
سلام. بله فقط در مورد کشور امریکا این امکان در حال حاضر وجود ندارد.