به دلیل همسایگی با ارمنستان و قوانین موجود در این کشور، اقامت ایرانیان در ارمنستان کار دشواری نخواهد بود. شهروندان ایرانی میتوانند بدون داشتن ویزا وارد ارمنستان شوند. آنها میتوانند حداکثر تا 90 روز در ارمنستان اقامت داشته باشند. پس از گذراندن 90 روز در ارمنستان، یک شهروند ایرانی باید ارمنستان را ترک کند و پس از گذشت حداقل یک دوره سه ماهه اجازه ورود مجدد به ارمنستان را خواهد داشت.
ارمنستان در گذشته بخشی از کشور ایران بوده است. بنابراین تعداد قابل توجهی از ارامنه نیز مقیم ایران هستند. و اغلب در شهرهایی چون تهران، تبریز و اصفهان سکونت دارند.
ورود به ارمنستان
برای اقامت ارمنستان باید مجوز مجمع دولت جمهوری ارمنستان را به دست آورد. اقامت در جمهوری ارمنستان و خروج از آن منوط به داشتن این مجوز خواهد بود.
افرادی که زیر سن قانونی هستند میتوانند به همراه والدین یا سرپرستان قانونی خود وارد ارمنستان شوند.
اگر فردی بدون ارجاع هویت معتبر وارد ارمنستان شود به کشور خود بازگردانده خواهد شد. مگر اینکه هدف از ورود درخواست پناهندگی یا وضعیت پناهندگی باشد.
ایرانیان برای ورود به ارمنستان نیازی به دریافت ویزا ندارند. مگر اینکه بخواهند در طول یک سال بیش از 180 روز در این کشور اقامت داشته باشند. این 180 روز باید به صورت دو دوره نود روزه با حدفاصل سه ماهه باشند.
اقامت در ارمنستان
طبق قانون وضع حقوقی جمهوری ارمنستان، شهروندان خارجی با شرایطی ویژه اجازه اقامت در این کشور را میتوانند دریافت کنند. کسانی که شرایط اقامت را داشته باشند، کشور ارمنستان به آنها حقوق و تعهدات شهروندی را اعطا میکند. همانطور که عنوان شد گذرنامه برای کشورهای مستقل مشترکالمنافع مانند ایران نیازی به ویزا نخواهد داشت.
انواع اقامت در ارمنستان
دسته بندی انواع اقامت در کشور ارمنستان عبارت است از:
- اقامت شغلی
- اقامت تحصیلی
- اقامت با سرمایه گذاری
- پیوستن به اعضا خانواده که مقیم ارمنستان هستند.
گفتنی است شهروندانی که پیشینگان ارمنی باشند. در صورت اثبات، واجد شرایط دریافت اقامت ارمنستان هستند و میتوانند تابعیت این کشور را به دست آورند.